понедельник, 13 августа 2018 г.

Т-72 ничем не испортишь: новый вариант украинской модернизации Т-72АМТ





Випробування Т-72АМТ. Стрільба керованою ракетою "Комбат" та інші деталі
На одному з військових полігонів ЗС України тривають випробування танку Т-72АМТ. Це глибока модернізація Т-72, "ашки". Проект реалізовано Київським бронетанковим заводом у тісній співпраці з Міністерством оборони - а саме, з Центральним бронетанковим управліннням ЗС України. Модернізація охоплює усі складові - захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість.
Новий вигляд танку, серед іншого, передбачає встановлення на танк приладів нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, нічного прицілу 1К13 з можливістю ведення вогню керованою ракетою «Комбат», двигуна В-84-1 замість В-46, нового динамічного захисту, радіостанцій Aselsan, навігаційної системи СН-3003 «Базальт»; ведучих коліс з гусеницями та відкидними щитками по типу Т-80. Ці та інші нововведення у конструкцію танка представлені на інфографіці, що у першому коментарі під постом.
На відео, яке було знято на полігоні, представлено один з етапів випробувань Т-72АМТ - стрільба керованою ракетою "Комбат". Раніше такої можливості Т-72А не мав. 
Цікаво, що за цим етапом випробувань спостерігала військва делегація з Польщі. У поляків стоїть завдання модернізації значної кількості власних Т-72, якими будуть оснащуватися нові бригади территоріальної оборони. Окремі рішення, які були реалізовані фахівцями Київського бронетанковго заводу, полякам сподобалися. Тож є сподівання, що Т-72АМТ матиме як українські, так і міжнародні перспективи.

Источник: Фейсбук Сергея Згурец

Комментариев нет:

Отправить комментарий